Biblioteca Neus Català

Equipament modern, situat als baixos d’un edifici d’habitatges i que es va posar en funcionament l’any 2019. Té una superfície de 140 m2, amb una distribució que permet la ubicació dels diversos serveis de biblioteca de manera còmoda i clara. La biblioteca disposa d’un espai infantil, a la zona de l’entrada, i també zona d’exposició temàtica. A la part central s’hi ubiquen les taules de lectura i d’accés als ordinadors. També es disposa d’una zona de butaques per a la lectura individualitzada i de premsa i revistes. A la part del fons, hi ha  la zona d’audiovisuals. També es disposa d’una petita sala per a l’estudi i el recolliment, aïllada de la resta. A la zona central es situa el lloc de control, amb dos espais per al personal de la biblioteca i també la zona dels lavabos.

La Biblioteca Neus Català està integrada a la Xarxa de Biblioteques de les comarques gironines, depenents de la Diputació de Girona.

La inauguració de la Biblioteca Municipal es va portar a terme durant els actes de la Festa Major de 2019, i per acord de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, porta el nom de Neus Català (1915 – 2019), persona activista antifeixista, feminista i la darrera supervivent del camp d’extermini nazi de Ravensbrück (Alemanya).

HORARI HIVERN: dilluns a divendres matí de 9.30 h a 12.00 h  i tardes de 16 h a 19:30 h

Com arribar-hi?

Altres sant julià de ramis