CALIDOSCOPI CULTURAL

Exposició fotogràfica

Gratuït
Del ds. 29.06.24 al dg. 01.09.24
Compartir

Projecte fotogràfic de Pablo Lidoy i Antonio Pelegrín que posa de manifest la riquesa cultural i la bellesa dels nostres veïns i veïnes. Amb aquest treball de caire social es vol generar interès cap a les persones del nostre entorn, cap als seus orí­gens i cap a la seva cultura.

En els viatges, sovint ens sentim atrets i interessats pel paisatge humà i fotografiem persones que ens criden l’atenció per l’entorn en què es troben, pels colors de la seva roba o per les arquitectures de les seves cases. Tot allò que és diferent ens atrau, volem establir-hi contacte i conèixer una mica de la seva vida, i aquest coneixement ens enriqueix. En canvi, quan aquestes mateixes persones estan en el nostre entorn i vesteixen i viuen com nosaltres, es dilueix la diferència i deixen d’interessar-nos. 

Calidoscopi Cultural vol renovar l’interès cap a les històries de vida de les persones que ens envolten, i remarca la importància d’aquesta trobada per enriquir-nos mútuament. Lidoy i Pelegrín ens parlen dels processos de dol que passen les persones migrades en abandonar els seus llocs d’origen, la seva cultura i les persones estimades. Tanmateix, diuen que aquells que viuen en el lloc de destí també passen una mena de dol en veure com canvia el seu entorn més immediat. 

Els autors de l’exposició estan especialment agraïts als protagonistes que els van fer partícips de la seva història deixant, de forma generosa i valenta, que uns desconeguts els apuntessin amb les  seves càmeres. El resultat són unes fotografies autèntiques que mostren la dignitat de les cultures que s’hi representen.

Divendres
26
jul
Gratuït
Dissabte
27
jul
Gratuït
Diumenge
28
jul
Gratuït
Divendres
02
ago
Gratuït
Dissabte
03
ago
Gratuït